Play In 24 september 2022. Update

Dit jaar bestaat Muziekvereniging Excelsior Pijnacker 112 jaar. Eigenlijk zouden wij 2 jaar geleden ons 110-jarig jubileum vieren, maar vanwege de Corona-pandemie kon dat helaas toen niet gevierd worden. Daarom zullen we dit najaar ons 112-jarig bestaan vieren met een jubileumconcert op 15 oktober in CulturA in Nootdorp èn samen met alle muzikanten uit de regio en ver daarbuiten een Play-In.

De Play-in van Excelsior Pijnacker vindt plaats op zaterdag 24 september, het weekend van De Verbeelding, hèt kunst- en cultuurfestival van Pijnacker-Nootdorp. We starten met een gezamenlijke repetitie in het Stanislascollege aan de Sportlaan 3a vanaf 10:00 uur. Voor koffie en thee wordt gezorgd, het verzoek is om zelf lunch mee te nemen. Om 15:30 uur sluiten we de repetitiedag af en verzamelen we bij het Raadhuisplein in het centrum van Pijnacker, waar we een spetterend optreden zullen verzorgen op het grote Verbeelding-podium, bij de afsluiting van de Creamarkt. Het geheel zal onder leiding staan van de dirigent van het Symfonisch Blaasorkest van Excelsior Pijnacker, Harry Tazelaar. Bij de sectierepetities in de ochtend zal hij terzijde worden gestaan door de dirigent van ons Aspirantenorkest, Olaf van der Aart.

Het programma van de Play-In bestaat uit drie stukken: de Jupiterhymne uit The Planets van Gustav Holst (arr. Johan de Meij), Otto e Mezzo van Nino Rota uit de gelijknamige film van Fellini (arr. Jean-Pierre Haeck) en het spectaculaire voor harmonie geschreven stuk Ivanhoe van Bert Appermont.

Dus, speel je een blaasinstrument of ben je slagwerker? Speel je bij een orkest, of heb je in het verleden gespeeld en zou je het wel weer eens willen proberen? Meld je dan aan voor deze leuke Play-In en geniet van het samen muziek maken! Aanmelden kan van deze link: Aanmelden

. Je kunt vervolgens aangeven welk instrument je speelt en welke partij je graag zou willen spelen. De kosten voor de dag bedragen €10,-. J kunt dit bedrag overmaken naar NL05RABO0354405276 t.n.v. Chr. Muziekvereniging Excelsior Pijnacker o.v.v. Play-In, je naam en instrument. Je ontvangt geen factuur. Direct na aanmelding en betaling zal de bladmuziek worden toegestuurd. Aanmelden kan nog tot 31 augustus.

Meld je hier direct aan.