Dirigenten

Harry Tazelaar

Harry Tazelaar is sinds februari 2019 de dirigent van het symfonisch blaasorkest van Excelsior.

Op 13-jarige leeftijd vatte Harry de liefde voor de trombone op.

Na het behalen van de Bachelor- en Masterstudies trombone was hij lange tijd verbonden aan Holland Symfonia als trombonist/bastrombonist. Daarnaast remplaceerde hij veelvuldig in diverse symfonieorkesten, waaronder het Rotterdams Philharmonisch, het Radio Philharmonisch, het Residentieorkest en het Gelders Orkest.

Later vatte hij belangstelling op voor het dirigeren van blaasorkesten; sindsdien heeft hij al heel wat orkesten geleid.

Harry over dirigeren:

“ Naast vaktechnisch bezig zijn is het voor mij van groot belang om mensen te verbinden en zelfvertrouwen mee te geven. Ik zie liever dat iemand met veel passie gierend uit de bocht vliegt  in plaats van zich achter de lessenaar te verstoppen.

Kernbegrippen zijn voor mij inspiratie en beleving; noten alleen zijn voor mij dode elementen.
Als het lukt om met een dergelijke insteek muziek te maken dan kun je als orkest boven jezelf uitstijgen en veel mooie muzikale momenten beleven”.

Maria Martpay

Sinds november 2020 heeft Maria Martpay het dirigeerstokje overgenomen van Santiago Casalta, die een nieuwe uitdaging aangaat bij de American School in de Ver. Arabische Emiraten. Maria is afkomstig uit Alicante, Spanje, waar ze percussie studeerde aan het conservatorium. Daarna volgde een studie klassieke percussie aan het Codarts in Rotterdam. Klassiek, modern, latin, overal zit ritme in : drums, vibrafoon, marimba of koebellen, alles kan. Luister bijvoorbeeld naar de Lion King: Maria speelt sinds 2016 voor Stage Entertainment de percussie in deze musical. Zoek op internet naar Lipstick Percussion Duo bij Podium Witteman. Of probeer stil te zitten bij de muziek van het Gerardo Rosales Sextet. Maria is ook regelmatig gastspeler bij diverse orkesten en ensembles zoals het Doelen Ensemble en de Rotterdam Phil Banda.
Wij kijken uit naar de ritmische variaties die het AspirantenORkest (AOR) samen met Maria gaat maken.
Ben je nieuwsgierig geworden ? Beginner, herintreder of gevorderde muzikant, kom eens langs om te luisteren of speel vrijblijvend een aantal keren mee. Het AOR repeteert elke maandagavond van 19:00 – 19:50 uur. Je bent van harte welkom