Dirigenten

 

Harry Tazelaar

Harry Tazelaar is sinds februari 2019 de dirigent van het symfonisch blaasorkest van Excelsior.

Op 13-jarige leeftijd vatte Harry de liefde voor de trombone op.

Na het behalen van de Bachelor- en Masterstudies trombone was hij lange tijd verbonden aan Holland Symfonia als trombonist/bastrombonist. Daarnaast remplaceerde hij veelvuldig in diverse symfonieorkesten, waaronder het Rotterdams Philharmonisch, het Radio Philharmonisch, het Residentieorkest en het Gelders Orkest.

Later vatte hij belangstelling op voor het dirigeren van blaasorkesten; sindsdien heeft hij al heel wat orkesten geleid.

Harry over dirigeren:

“ Naast vaktechnisch bezig zijn is het voor mij van groot belang om mensen te verbinden en zelfvertrouwen mee te geven. Ik zie liever dat iemand met veel passie gierend uit de bocht vliegt  in plaats van zich achter de lessenaar te verstoppen.

Kernbegrippen zijn voor mij inspiratie en beleving; noten alleen zijn voor mij dode elementen.
Als het lukt om met een dergelijke insteek muziek te maken dan kun je als orkest boven jezelf uitstijgen en veel mooie muzikale momenten beleven”.

 

Olaf van de Aart

Olaf komt uit Midden-Limburg, waar hij opgroeide in een muzikaal gezin en dus al vroeg in aanraking kwam met muziek en muziek maken. Als fluitist speelde hij in diverse (jeugd-)harmonieorkesten, en later – tijdens zijn studies Informatica en Muziekwetenschap – ook bij diverse studentenorkesten waar hij zijn liefde voor samenspel en symfonische muziek ontdekte. Na enkele keer als repetitor het dirigeerstokje over te hebben genomen besloot hij directielessen te volgen bij Daan Admiraal en Mateusz Gwizdalla, en later via het Rotterdams Conservatorium bij Hans Leenders, Sander Teepen, Wiecher Mandemaker en Carlo Balemans. 

Olaf vindt samen muziek ontdekken en maken een van de mooiste dingen die er is en hij hoopt zoveel mogelijk jonge mensen te kunnen inspireren om dit fantastische gevoel levend te houden. Muziek is een enorm verbindend middel en hij wilt graag mensen hun muzikaliteit in een veilige omgeving te ontdekken waarbij we elkaar naar een fantastisch resultaat helpen, en onderweg veel van elkaar leren. Olaf heeft er heel veel zin in!