Orkesten

Aspirantenorkest

Het Aspirantenorkest is bedoeld voor muzikanten die nog niet het niveau hebben om mee te kunnen doen met het Symfonisch Blaasorkest, maar graag samen muziek willen maken. Het Aspirantenorkest heeft een eigentijds repertoire dat aansluit bij de muzikale mogelijkheden van de muzikanten. Het plezier hebben in samen muziek maken staat voorop, waarbij ondertussen ook aandacht is voor alles wat nodig is voor een mooi muzikaal resultaat.

Het Aspirantenorkest treedt regelmatig op, ongeveer zes keer per jaar, waardoor de muzikanten ook ervaring opdoen met spelen voor publiek. Het Aspirantenorkest bestaat momenteel uit ongeveer 20 leden.

De orkestleden kunnen vanuit de eigen Muziekopleiding instromen, maar het orkest staat ook open voor muzikanten van buiten Muziekvereniging Excelsior die graag in orkestverband willen musiceren. Het Aspirantenorkest staat onder leiding van Olaf van der Aart

RepetitieMaandagavond 19:00-19:45
LocatieStanislas College, Sportlaan 3a te Pijnacker
Infokom langs op de repetitie of neem contact op met Nicole Termorshuizen

Harmonieorkest

Het Harmonieorkest van Excelsior bestaat uit ongeveer 40 muzikanten. We hebben koperblazers (tuba, euphonium trompet, trombone, hoorn) en houtblazers (alt sax, tenorsax, baritonsax, klarinet en basklarinet, fluit en piccolo) en slagwerk. We repeteren iedere maandagavond o.l.v. dirigent Harry Tazelaar. Tijdens de repetities wordt hard gewerkt aan samenspel, dynamiek en articulatie.  En na afloop ronden we de avond gezellig af aan de bar.
We treden enkele malen per jaar op. Dat kan zijn op Koningsdag met een licht en feestelijk programma tijdens de festiviteiten, of we organiseren een concert met een breed en verrassend programma dat voor het publiek herkenbaar is en tegelijkertijd uitdagend voor de muzikanten.

RepetitieMaandagavond 20:00 tot 22:15 (pauze van 21:00-21:15)
LocatieStanislas College, Sportlaan 3a te Pijnacker
Infokom langs op de repetitie of neem contact op met de voorzitter.