Verslag Halloween Concert 27 okt 2018

Verslag van de voorzitter:

Geslaagd Halloween concert

Op 27 oktober werd in het Stanislas een Halloween concert georganiseerd door Excelsior Pijnacker. De zaal zag er prachtig griezelig uit: een enorme spin hing boven het orkest. Er wuifden geesten langs de balustrades. Het publiek moest zich, om binnen te komen, een weg banen langs spinrag en enge insecten. De zaal was spookachtig verlicht.

Excelsior speelde stukken in allerlei muziekstijlen. Klassiek: de Dance Macabre van Saint Saens, pop: Thriller van Michael Jackson, swing: Songs of the Wizz, en andere.

Met de nieuwe dirigent, Peter van Dinther, is een andere koers ingezet. Meer samenspelen, meer letten op dynamiek, ruimte voor solisten, en vooral plezier voor  muzikanten en publiek. Deze lijn is hoorbaar, en zal zich zeker verder ontwikkelen! Het publiek wist het te waarderen en beloonde het orkest met een staande ovatie.

Samen 115 jaar muziek

Tijdens het concert werden drie leden gehuldigd vanwege hun jubileum. Coby Kunz, een virtuoze  saxofoniste, is al 50 jaar lid van de vereniging; Edwin Janse, 40 jaar lid en een uitstekende klarinettist en concertmeester; Rob Kruizinga, 25 jaar lid, veelzijdig: trompettist, trombonist, bassist, slagwerker en inval dirigent. Hun langdurige lidmaatschap zegt wel het één en  ander over trouw, liefde voor de muziek en de vereniging, om maar niet te spreken over hun jarenlang opgebouwde vaardigheid met hun instrument.

Bekijk hier alle foto’s en video’s


Telstar 31-10-2018: