Op zaterdag 21 mei vindt er een zinderend Popconcert plaats in de Aula van het Stanislas College in Pijnacker. De presentatie is in handen van Patricia van Keeken en Joost Hoozemans.
Tijdens een avondvullend programma wordt het publiek getrakteerd op Popmuziek van toen en van nu. Denk aan bijvoorbeeld de bekende hits van Amy Winehouse, Doe Maar, Deep Purple, Queen, Abba etc. Ook het indrukwekkende Hallelujah van Lennard Cohen mag niet ontbreken. Dit stuk zal worden gezongen door Martine de Jong, de bekende zangdocente uit Pijnacker. Zij zal worden begeleid door het Symfonisch Blaasorkest van Excelsior Pijnacker.
De basis van nagenoeg alle popmuziek vormt het slagwerk. Tijdens dit popconcert zal de slagwerkgroep van de Muziekschool Pijnacker een spetterend optreden verzorgen en ze beloven hun best te doen om het dak van de Aula eraf te spelen.
Ook zal Jeroen Rood acte de presence geven tijdens dit Pop spektakel. Jeroen is inmiddels een bekendheid binnen Pijnacker-Nootdorp en onlangs heeft Jeroen nog een mini album uitgebracht, te beluisteren op Spotify.
Kortom, we trakteren iedereen op een gevarieerd programma wat je echt niet mag missen..
Bij deze stellen we graag alle deelnemers aan jullie voor:
Martine de Jong
Veel mensen in Pijnacker kennen Martine als optredend zangeres, maar ook als zangdocente. Martine is opgeleid als klassiek zangeres aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, maar zingt en begeleidt alle soorten (zang)muziek: Van Abba, via musical, pop, jazz en rock tot aan die Winterreise van Schubert. Mensen die zangles bij haar hebben genieten van een heerlijk uurtje zingen en het effect dat dit heeft op de kwaliteit van het dagbestaan. Maar ook leert iedereen duidelijk beter zingen door haar lessen. Om het bevrijdende van zingen voor haar leerlingen te versterken heeft zij de opleiding stembevrijding gevolgd bij Jan Kortie en mag Martine zich dan ook gediplomeerd stembevrijder noemen.
Naast het lesgeven vind Martine het ook heerlijk om zelf op het podium te staan en om samen met het publiek in het moment en de emotie van de muziek te zijn. Zij heeft dat bijvoorbeeld gedaan bij het zondagochtendconcert tijdens de Verbeelding, dat ze twee keer heeft mogen verzorgen. De meest bijzondere ervaring die ze had was bij een huisconcert, waar een oudere dame kwam luisteren. Zij vertelde van tevoren dat dit de eerste keer was dat ze buiten de deur kwam sinds haar man overleden was. Het was even spannend, want op het programma stonden een aantal Spaanse liederen over een vrouw die treurt over het verlies van haar man. Na afloop op haar vraag hoe ze het gevonden had: Het was fijn, ik heb kunnen huilen en het was zo heerlijk om mijn tranen te kunnen laten stromen.
Martine hoopt u bij het Telstar Popconcert ook te ontmoeten en, wie weet, te raken met de muziek van Michael Jackson, Amy Winehouse en…..
Jeroen Rood
Jeroen is naast zijn baan in de gehandicaptenzorg singer songwriter en schrijft autobiografische Nederlandstalige liedjes met een vleugje Pop. Hij heeft 21 maart 2022 zijn mini-album (EP) Vleugels op Spotify en Youtube gereleased.
Jeroen bedenkt de akkoorden, melodieën en teksten zelf. Hij begeleid zijn eigen songs met akoestische gitaar, piano en mondharmonica. De liedjes zijn autobiografisch en verwant aan het leven van Jeroen. “Het zijn persoonlijke liedjes met een lach en een traan, net als het echte leven he” Door de coronacrisis stonden de live optredens een lange tijd stil. Maar nu dit weer kan wilt hij graag weer gaan optreden en zijn songs met andere mensen delen.
Slagwerkgroep van de Muziekschool Pijnacker
Een tijd geleden kwam Edwin Janse, een van de organisatoren van het Telstar Popconcert, met een vraag naar de drumles van zijn zoon bij muziekschool Pijnacker. Hij vroeg zich af of Muziekschool Pijnacker mee wilde doen met een slagwerkgroep tijdens het Popconcert op Muziekvereniging Telstar. Slagwerkdocenten Jan Hendrik Hootsen en Sander Smeets vonden dit een uitstekend idee en sloegen de handen in een om een groep slagwerkers op te trommelen bestaande uit verschillende slagwerkleerlingen van Muziekschool Pijnacker.
Aangezien er vanuit Muziekschool Pijnacker de afgelopen twee jaren helaas geen gezamenlijk concert georganiseerd kon worden vanwege het coronavirus, stonden de leerlingen te trappelen om mee te doen. Voor sommige leerlingen wordt dit dan ook hun eerste echte concert.
Samenspel is een van de essentiële onderdelen van muziek. Naast dat je je eigen instrument goed moet beheersen moet je tijdens het bespelen van je instrument ook blijven luisteren naar de andere musici. Dit is iets wat eigenlijk alleen in de praktijk te leren is. Echter is dit voor drummers zeer belangrijk om goed onder de knie te krijgen, aangezien zij zich vaker in de begeleidende rol dan solerende rol bevinden.
Daarom schreven de twee slagwerk-docenten een nieuw slagwerkstuk getiteld:”De Drumcanon”. Bij een Canon spelen verschillende musici het zelfde, maar starten ze allemaal op een ander moment. Door de manier waarop deze “Drumcanon” geschreven is vallen alle ritmes op een bepaalde manier in elkaar. Wanneer dit op verschillende slagwerk-instrumenten gespeeld wordt geeft dit een erg leuk effect. Vervolgens zullen een aantal van de leerlingen een drumsolo geven, terwijl zij begeleid worden door de andere slagwerkers en het publiek. Op deze manier komen de leerlingen zowel samen als individueel aan bod en is het voor alle leerlingen van verschillende leeftijden en niveaus leuk om mee te doen.
Maak je borst maar nat als je van drumgeweld en grooves houd, want tijdens dit concert zal je niet stil kunnen blijven zitten.
Symfonisch Blaasorkest van Excelsior Pijnacker
Muziekvereniging Excelsior is het kloppende muzikale hart van het dorp. Als je graag muziek wilt maken, dan kan je hier terecht. De vereniging bestaat uit een drietal onderdelen, te weten de Muziekopleiding, het Aspirantenorkest en het Symfonisch Blaasorkest.
Het Symfonisch Blaasorkest Excelsior bestaat uit koperblazers (tuba, euphonium trompet, trombone, hoorn), houtblazers (alt sax, tenorsax, baritonsax, klarinet en basklarinet, fluit en piccolo) en slagwerk. Het orkest repeteert iedere maandagavond o.l.v. dirigent Harry Tazelaar. Tijdens de repetities wordt hard gewerkt aan samenspel, dynamiek en articulatie. En na afloop ronden we de avond gezellig af aan de bar. We treden enkele malen per jaar op. Dat kan zijn op Koningsdag met een licht en feestelijk programma tijdens de festiviteiten, of we organiseren een concert met een breed en verrassend programma dat voor het publiek herkenbaar is en tegelijkertijd uitdagend voor de muzikanten. Het Symfonisch Blaasorkest repeteert op maandagavond van 20.00 uur tot 22.15 uur in het Stanislas College, Sportlaan 3a te Pijnacker.
Het Aspirantenorkest is bedoeld voor muzikanten die nog niet het niveau hebben om mee te kunnen doen met het Symfonisch Blaasorkest, maar graag samen muziek willen maken. Het Aspirantenorkest heeft een eigentijds repertoire dat aansluit bij de muzikale mogelijkheden van de muzikanten. Het plezier hebben in samen muziek maken staat voorop, waarbij ondertussen ook aandacht is voor alles wat nodig is voor een mooi muzikaal resultaat. Het Aspirantenorkest treedt regelmatig op, ongeveer zes keer per jaar, waardoor de muzikanten ook ervaring opdoen met spelen voor publiek. Het Aspirantenorkest bestaat momenteel uit ongeveer 20 leden. De orkestleden kunnen vanuit de eigen Muziekopleiding instromen, maar het orkest staat ook open voor muzikanten van buiten Muziekvereniging Excelsior die graag in orkestverband willen musiceren. Het Aspirantenorkest staat onder leiding van Olaf van der Aart en repeteert op maandagavond van 19.00 uur tot 19.45 uur in het Stanislas College, Sportlaan 3a te Pijnacker.
Excelsior heeft ook een eigen muziekopleiding en muziekschool. We geven muziekles op klarinet, fluit, saxofoon en trompet en indien gewenst ook op slagwerk of trombone/bariton. De muzieklessen worden gegeven door professionele docenten die een conservatoriumopleiding hebben gevolgd of deze aan het volgen zijn. Er wordt muziekles gegeven op elk niveau, van beginner tot ver gevorderde en van jong tot oud. De locatie van de muzieklessen is het sociaal culturele centrum Buurt & Zo aan de Prins Hendrikstraat in Pijnacker. Elke les duurt in principe een half uur en elke leerling krijgt privéles. Daarnaast wordt er op de muziekschool ook aandacht gegeven aan het samenspelen. Zodra een leerling daartoe in staat is, kan hij of zij meespelen in het Aspirantenorkest.
Meer informatie op onze website: www.excelsiorpijnacker.nl
Locatie van het Popconcert is het Stanislas College aan de Sportlaan 3a in Pijnacker.
Aanvang 20:00 uur
Kaarten kosten € 7,50 euro p.p. en zijn vooraf online te bestellen via https://www.onlineticketsverkopen.nl/beheer/winkel/1068 of zijn verkrijgbaar aan de zaal (zolang de voorraad strekt)
Bestel hier direct je tickets: