Eastland Virtual Wind Orchestra

Beste muzikant,

The Eastland Virtual Wind Orchestra is een muzikaal en uitdagend project waarin we met zoveel mogelijk muzikanten van de gemeenten Pijnacker Nootdorp en Lansingerland een samenspeelvideo (split screen) maken.  Het streven is om tot een heus virtueel megaorkest te komen. Of je nou wel of niet meespeelt bij een orkest, iedereen die een blaasinstrument of slagwerkinstrument speelt kan hieraan meedoen.

Iedereen speelt thuis zijn of haar partij in en vervolgens worden alle opnames als het ware over elkaar heen geplakt waaruit een echt orkest tot stand komt. Dit project wordt extra bijzonder omdat hier ook de muzikanten van alle drie de orkesten uit onze gemeenten aan mee gaan doen, te weten Helicon uit Berkel, Harmonie Nootdorp en Excelsior uit Pijnacker.

Het stuk dat we gaan opnemen heet  de Spring March. Harry Tazelaar, de dirigent van Excelsior Pijnacker, heeft hiervan reeds een dirigeer meespeelvideo gemaakt:

Als je mee gaat doen, dan verzoeken we jou om ons z.s.m. ter info een mail te sturen naar eastland@excelsiorpijnacker.nl en vermeld hierbij je naam, telefoonnummer, email adres, muziekinstrument en de naam van de muziekvereniging (als je lid bent). Dan weten wij namelijk hoeveel video’s wij straks krijgen aangeleverd.  

Nadat je deze mail hebt gestuurd kan je overigens direct gaan starten met het opnemen van je video. Dit doe je als volgt:

  1. Je download hier de muziekpartij (kies de partij die je normaliter ook speelt wanneer je in een orkest speelt).
  2. Bekijk hier de instructievideo met nuttige tips over het inspelen van je partij.
  3. Nadat je deze goed hebt geoefend neem je jouw partij als volgt op (advies is om eerst een proefopname te maken zodat je kan horen of het geluidsniveau goed is):
    • Stem je instrument af op 442 Hz
    • Plaats het apparaat (bijv. een smartphone) waarmee je de video opname maakt horizontaal (in landscape mode) en niet te dicht bij je instrument (dat voorkomt vervorming van de audio)
    • Speel mee met de dirigeer meespeelvideo (doe een oortje in of koptelefoon op en plaats het afspeelapparaat op je lessenaar zodat je ook de dirigent ziet terwijl je je partij inspeelt). Nadat je de opname hebt gestart willen we jou vragen om tijdens de 4e maat van de 8 maten welke door de dirigent vooraf worden geslagen (voordat de muziek start) 2 keer mee te klappen (dus de 1e en de 2e tel van de maat) zodat we hiermee gemakkelijker de beelden synchroon kunnen krijgen.
  4. Verstuur vervolgens jouw video opname (via WhatsApp of Email) naar de redactie/regie :

We willen je verzoeken om je opname uiterlijk vrijdag 5 juni aan te leveren, dan kan de redactie (bestaande uit Harry Tazelaar, Joost Hoozemans en Edwin Janse) daarna aan de slag met de eindmontage.

Heb je nog vragen, stuur dan een mail naar eastland@excelsiorpijnacker.nl

Veel plezier en succes met inspelen!

Download hier je partij

Meespeelvideo

Instructievideo