Dirigent


Jurgen van Groningen Schinkel

diri
Vanaf augustus 2012 staat Jurgen van Groningen Schinkel op de bok bij Excelsior Pijnacker. Jurgen van Groningen Schinkel studeerde klassiek trompet HaFaBra-directie aan het conservatorium van de de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Naast deze twee hoofdvakken heeft hij ook lichte muziek en improvisatie, compositie en arrangeren gestudeerd. Tijdens zijn studie was hij coördinator blaasmuziek projecten voor de faculteit en adviseur bij de Stichting Muziek Onderwijs Utrecht.

Inmiddels is Jurgen al weer ruim 15 jaar actief als dirigent van verschillende harmonie orkesten. Hij stond op de bok in Utrecht, Haastrecht en Alphen aan den Rijn. In 2011 dirigeerde hij het symfonisch blaasorkest van Stichting Project Orkest Nederland voor de buitenlandse concertreis naar Berlijn en het slotconcert in Tilburg.

Na zijn studie aan het conservatorium heeft Jurgen diverse nascholingen gevolgd in de vorm van cursussen, lezingen, workshops, seminars en persoonlijke begeleiding door de volgende componisten en dirigenten: Dhr. Rob Goorhuis, Dhr. Harrie Janssen, Dhr. Gert Buitenhuis, Dhr. Gert Jansen, Dhr. Jan Cober, Dhr. Douglas Bostock (i.c.m. de Tokyo Kosei Wind Orchestra) en Dhr. Alex Schillings.

Als dirigent is Jurgen op dit moment ook verbonden aan Muziekverenigingen Liefde voor Harmonie uit Roelofarendsveen en Harmonie Orkest van Wilskracht uit Amersfoort. Naast het dirigeren is hij actief als arrangeur,  docent, workshopleider en is hij eigenaar van HaFaBra Services.net dat als paraplu fungeert waaronder al zijn muzikale activiteiten plaats vinden.