Dirigent

 

Harry Tazelaar

Harry Tazelaar is sinds februari 2019 de dirigent van het symfonisch blaasorkest van Excelsior.

Op 13-jarige leeftijd vatte Harry de liefde voor de trombone op.

Na het behalen van de Bachelor- en Masterstudies trombone was hij lange tijd verbonden aan Holland Symfonia als trombonist/bastrombonist. Daarnaast remplaceerde hij veelvuldig in diverse symfonieorkesten, waaronder het Rotterdams Philharmonisch, het Radio Philharmonisch, het Residentieorkest en het Gelders Orkest.

Later vatte hij belangstelling op voor het dirigeren van blaasorkesten; sindsdien heeft hij al heel wat orkesten geleid.

Harry over dirigeren:

“ Naast vaktechnisch bezig zijn is het voor mij van groot belang om mensen te verbinden en zelfvertrouwen mee te geven. Ik zie liever dat iemand met veel passie gierend uit de bocht vliegt  in plaats van zich achter de lessenaar te verstoppen.

Kernbegrippen zijn voor mij inspiratie en beleving; noten alleen zijn voor mij dode elementen.
Als het lukt om met een dergelijke insteek muziek te maken dan kun je als orkest boven jezelf uitstijgen en veel mooie muzikale momenten beleven”.

 

Santiago Casalta Ripollés

Sinds november 2019 staat Santiago Casalta Ripollés op de bok voor het het Aspirantenorkest van muziekvereniging Excelsior Pijnacker.
Santiago is op zijn 8e jaar begonnen op de trombone en speelde bij de lokale dorpsharmonie in zijn geboorteland Spanje.
Hij is opgegroeid in Valencia en is 13 jaar geleden verhuisd naar Rotterdam om hier in Nederland zijn muzikale studie te vervolgen.

Hij kijkt er erg naar uit om zijn passie en zijn muzikale ervaringen te delen met Excelsior.
Het Aspiranten Orkest heeft hij inmiddels leren kennen als een ambitieuze groep muzikanten en ziet dit orkest voor hen als een perfecte manier om de basis muziekvaardigheden onder te knie te krijgen en daarna door te kunnen stromen naar het grote orkest.

Santiago vindt het een belangrijke doorstelling om de zichtbaarheid van het aspirantenorkest te vergroten binnen onze gemeente Pijnacker-Nootdorp waarmee de belangstelling zal gaan toenemen om deel te gaan uitmaken van deze fantastische muziekvereniging.

Bent u na het lezen van dit bericht nieuwsgierig. Kom eens langs of speel mee. Het aspirantenorkest repeteert elke maandagavond van 19:00 tot 19:45 uur.