Peter van Dinther onze nieuwe dirigent

Sinds 23 april 2018 is Peter van van Dinther de nieuwe dirigent van Excelsior.

Peter van Dinther (1961) zette zijn eerste schreden op het muzikale pad in het blaasorkest van zijn geboortedorp Boven-Leeuwen. Van jongs af aan ging zijn belangstelling uit naar de diversiteit van het musiceren. Muziek voor blaasorkest, symfonische muziek maar ook jazz, pop, moderne muziek en barok maakten het voor hem duidelijk dat een bestaan in deze diverse wereld een leven lang uitdagingen voor hem zou houden. Naast cornet en trompet spelen ín het orkest, mocht hij al snel vóór het blaasorkest staan als gastdirigent.
Hij studeerde trompet aan het Utrechts Conservatorium bij Willem van der Vliet en aan het Sweelinck Conservatorium bij Peter Masseurs. Daarnaast volgde hij masterclasses bij diverse internationaal geroemde trompettisten zoals Roger Delmotte, Pierre Thibaud, Phill Smith en Adolph Herseth. Tijdens zijn studie remplaceerde hij al in diverse symfonieorkesten en trad hij op als solist met diverse orkesten in binnen- en buitenland. Van1988 tot 2012 was hij solotrompettist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Daar was hij 20 jaar leider van het Koperkwintet en trad diverse malen als solist met dit orkest op. Sinds het jaar 2000 vormt hij een duo met organist Piet van der Steen en voert daar voornamelijk hedendaagse en speciaal voor hen geschreven werken mee uit.
Peter studeerde HaFaBra-directie aan het Utrechts Conservatorium en deed examen met de Amsterdamse Politiekapel. Als dirigent heeft hij naast zijn orkestbaan altijd een blaasorkest gedirigeerd. Ook heeft hij het Symfonieorkest van Mini & Maxi gedirigeerd in hun show ‘Het Concert’.
Op dit moment treedt Peter veel op als gastdirigent bij diverse orkesten en hij heeft er zin in om wekelijks zijn enthousiasme over te brengen op de muzikanten van Excelsior Pijnacker om met elkaar mooie concerten te kunnen verzorgen in Pijnacker en omstreken.