Muziekopleiding


 

Lessen en jeugdopleiding

Excelsior biedt de mogelijkheid om muzieklessen te volgen. De lessen worden gegeven door gekwalificeerde docenten, allen opgeleid aan het conservatorium. Er wordt les gegeven op elk niveau, van beginner tot ver gevorderde en van jong tot oud.

De instrumenten waarop les wordt gegeven zijn: klarinet, fluit, saxofoon en trompet. Heeft u vragen over lessen op andere instrumenten, neemt u dan contact met ons op. Dan kunnen we bespreken wat de mogelijkheden zijn.

bas

Excelsior biedt de mogelijkheid om een instrument te huren.

Leerlingen die muzieklessen volgen bij Muziekvereniging Excelsior worden in principe opgeleid tot deelname aan één van de orkesten van de muziekvereniging: het Aspirantenorkest of het Symfonisch Blaasorkest.

De lessen worden wekelijks gegeven in het Cultureel Centrum BuurtenZo aan de Prins Hendrikstraat achter de bibliotheek aan de Julianalaan. Elke les duurt in principe een half uur en elke leerling krijgt privéles. Daarnaast wordt er ook aandacht gegeven aan het samenspelen.

Nieuwe leerlingen kunnen kennismaken met een instrument door een Snuffelcursus te volgen van 4 lessen voor € 20,- .

 

3dames2

 

Speciaal voor jonge kinderen is het mogelijk om eerst de korte cursus Algemene Muziekleer ‘Blaasmuziek is Cool’ te volgen, waarbij ze op speelse wijze bekend raken met de verschillende instrumenten.
Bij voldoende deelname wordt deze cursus van 10 lessen gegeven in september en januari..

Interesse? Meld je dan aan voor één van de orkesten of voor muziekles!!

Onder “lid worden” in het kopje “Algemeen” vindt u alle informatie over tarieven en instrumentenhuur.
Aanmelden kan via de mail muziekopleiding@excelsiorpijnacker.nl of met  het aanmeldingsformulier onder “Lid worden” bij  het kopje “Algemeen” van deze website.

Cursus ‘Blaasmuziek is Cool’

De cursus Algemene Muziekleer ‘Blaasmuziek is Cool’ is bedoeld om kinderen (van 8 t/m 12 jaar) te motiveren voor muziek.
Het lesprogramma bestaat uit 10 gevarieerde lessen rondom instrumenten en blaasmuziek voor groep 5 t/m 8 van de basisschool. Leuke liedjes en luisteractiviteiten brengen de kinderen dichter bij de blaasmuziek. Daarnaast wordt er flink geknutseld om zo op speelse wijze kennis te maken met de wondere wereld van de muziek.
De cursus biedt een flexibel programma met lessen die we zelf kunnen samenstellen afhankelijk van de interesse van de groep. Het lesprogramma bestaat uit 4 onderdelen:
1. Allemaal blaasmuziek: lessen over blaasmuziek in het algemeen
2. Hout: lessen over houten blaasinstrumenten
3. Koper: lessen over koperen blaasinstrumenten
4. Slagwerk: lessen over allerlei verschillende slaginstrumenten
Tevens is er een cd met 50 leuke muziekfragmenten: raad eens, welke instrumenten hoor je nu?
Tijdens de cursus zullen de verschillende Excelsior docenten ‘hun’ instrumenten ook ‘live’ demonstreren en kunnen de kinderen de verschillende instrumenten zelf uitproberen.
Mocht uw kind geïnteresseerd zijn in muziek, maar nog niet weten welk instrument het beste bij hem of haar past, dan is deze cursus bij uitstek geschikt om te helpen een keuze te maken. En als na de cursus die keuze wel gemaakt is, dan kan hij of zij bij ons lessen nemen. Direct een instrument kopen hoeft niet, die kan voor een gering bedrag bij ons gehuurd worden.
De cursus ‘Blaasmuziek is Cool’ kost slechts 50 Euro voor 10 lessen en start bij voldoende aanmeldingen in september en/of januari
Meer info? Kom langs op maandagavond in het Stanislas College, Sportlaan 3a te Pijnacker.

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Suzan Vermeer, E-mail:algemeen@excelsiorpijnacker.nl telefoon 0153696476 / 0633105906